Novi Sad
11.08.2014.
06:44 > 07:25
Roditelji i staratelji dece sa liste čekanja za upis u Predškolsku ustanovu "Radosno detinjstvo", od danas mogu da podnose zahteve za finansijsku pomoć za boravak u privatnim vrtićima.
  • Madre

    09.12.2014 09:59
    Idiotsko rešenje
    Mnogi se bune što im deca idu u državni vrtić,a meni je bilo svejedno,bitno mi je bilo samo da upišem decu,tako da sam preko subvencija uspela da upišem samo jedno,jer nemamo para da doplatimo privatno,svaki put kada se neko od dece razboli.Ne mogu da shvatim da je iko mogao da donese tako retardirano rešenje,da grad ne plaća vrtić u slučaju da je dete bolesno,tako da mi moramo da platimo 14000 jer nam je dete dobilo upalu pluća.Isto tako je za privatni svejedno da li dobijate ili ne dobijate dečiji dodatak.I gde je tu ravnopravnost o kojoj svi govore i ko je više oštećen,oni koji u privatno idu za ĐŽ ili mi koji doplaćujemo pored 4000 koje inače platimo,još i 500 dinara za svaki dan kada dete dobije temperaturu,gripu,upalu....a to je bar 2,3 dana mesečno.Znači država bolesnu decu "otrese" sa budžeta,pa pored lekova,pregleda,analiza...platiš još i punu cenu privatnog vrtića jer se dete drznulo da se razbole >:(
  • HM

    29.08.2014 07:59
    Evo ovako...
    ja radim i zavrsavam master, suprug ceo dan radi, nemamo para da platimo zenu da cuva dvoje dece, a niko od nasih nije tu da nam pomogne!!!
    Odbijeni smo za vrtic po peti put!!!
    Ko onda ide u te vrtice, deca nezaposlenih, zaposlenih...ili????
    A vi mame bi sad da prebacite decu iz drzavnog vrtica, kako se niste ranije javile pa da usputpite nekom mesto kome je to potrebnije???Ko kaze da ce u privatnom biti bolje, pa sad svi kupe decu sakom i kapom, mozda bude i gore?!
  • micko

    23.08.2014 10:35
    tata
    Gospodo, o cemu Vi pricate? zar je moguce da poredite drzavni vrtic sa privatnim? U nasem vrticu, grupe su po dvanaestoro dece, od toga ih dodje najvise deset. Ima li smisla da polemisemo? Naravno da privatni vrtic treba da bude skuplji.Ja sam prezadovoljan vrticem u koji ide moj sin. On obozava svoj vrtic, vikendom me tera da ga vozim da vidi zirafu i da joj mahne. Znate sta? Vlasnicima privatnih vrtica je stalo da dobro rade i trude se i oni i vaspitaci. Moja kuma zivi na drugom kraju grada i vodi dete u drugi privatni vrtic za koji isto kaze da je odlican. Ti ljudi vode racuna o svemu jer su oni to stvorili. Nije im drzava poklonila ni opremu ni objekat ni sredstva. Srecan sam zbog subvencija kolike god da su. Da nije bilo privatnih vrtica nikad ih ne bismo dobili, zato osmeh na lice :)
  • 20.08.2014 19:31
    klepanje
    Ovako stoje stvari ,u vticu privatnom do sad sam placao 70 eura za dete ,a po novom kako nam je saopstio vlasnik vrtica cu placati 50 eura znaci 20 eura mane a vrtic ce dobiti 10.000 din, znaci vise koristi ima vrtic nego roditelji!
  • 12.08.2014 09:29
    predskolac
    Ne znate o cemu pricate, al vazno je da se prica!!!
    Ma kakva VEZA...Da li vi znate koji je zakonski najveci normativ za upis dece u vrtic...ako niste znali 26 dece i to u pripremnoj grupi, procitajte malo zakon o predskolstvu pa cete znati, a u grupama je upisano po 30/35 dece i sta bi vi...VEZU pa da bude 40 dece, vama je najbitnije da se dete upise, a da li je detetu lepo kad vaspitacica ne stigne u toku dana ni da mu se posveti, jer mora da brine samo o tome da ih sve sacuva da se ne povrede..a naravno roditelji zele i da im vaspitavamo decu...kako vaspitaci da rade kvalitetno u takvim uslovima. Svaka cast pojedinim roditeljima, ali vecina ocekuje da ce u vrticu da im se vaspitava dete. Treba svesti broj dece u grupama na zakonski normativ ili menjati yakon u smislu koliko dece ce ici na jednog vaspitaca, a ne 2 vaspitaca na grupu, pa neka bude i 100 dece.
  • vaspitačica

    11.08.2014 15:27
    rešite se
    već jednom odredite koji su to privatni vrtići. napravite reda i u PU radosno detinjstvo i prestanite da uglavljujete decu preko veze.
    DECA NISU KRIVA a ona ispaštaju
  • dule

    11.08.2014 12:03
    Ja sam za to da se ukinu subvencije. Svima. I da svi redovno plaćaju punu cenu smeštaja. Ukoliko nisu socijalni slučajevi.
  • 11.08.2014 11:06
    mama
    e, a i meni je muka od ovog obrtanja, pa se sad mame koje rade a NEMAJU vezu (a da su imale isto bi je koristile kao i ove druge) i mame koje PIJU KAFICU ceo dan (daj stvarno, taj koncept se meri promilima), tu prepucavaju, tek, lepo smo se svi okrenuli jedni protiv drugih, a ustvari vam je valjda jasno (VALJDA!) da za to uopste nema potrebe. Da su hteli da urade ovo kako valja, obavestili bi javnost o tome pre konkursa za radosno detinjstvo (a ne sad kad ih se pola vec ubacilo preko veze - i molim one dusebriznike koji ubacivanje preko veze tako svesrdno osudjuju da se sete da je alternativa tome prosto preskupa za veliki broj porodica, i da nisu zbog toga porodice krive, a da priznaju sebi da bi vezu rado iskoristili kad bi je imali). Meni je iskreno muka od ove vesti, muka zbog toga sto im nist ne verujem, jer kao sto rekoh, da su hteli ispravno, uradili bi to drugacije, muka od nepravde, muka od zajedljivosti, muka od moje nemoci...
  • 11.08.2014 07:36
    ajde
    I ja i supruga radimo i odbijeni smo za vrtic jer nismo imali vezu. I sad kad se otvara prilika da ubacim dete negde u vrtic, vi cija su deca vec u vrticu bi sad da birate gde bi! Nista, mi koji nismo imali vezu cemo da sacekamo da vi resite gde cete, pa cemo mi ostali smrtnici, ako sta ostane da gledamo gde cemo...Bezobrazluk
  • Muka mi je

    11.08.2014 05:25
    @Jelena Novosadjanka
    Ne mogu vise da citam pljuvanja po nezaposlenim majkama koje , zamislite tu drskost, zele da im deca idu u vrtic!!!!!!!!!!!!! Moja sestra je izgubila posao, muz joj radi casno i posteno i ona ne moze da upise svoje dete u drzavni vrtic, a zar njeno dete ne zasluzuje da se druzi sa vrsnjacima, da se raduje, da se druzi, i ZASTO?? Zato sto je njegova mama izgubila posao?? I NE, ona ne spava do 11 i pije kaficu i kuva supu iz kesice, nego ide u nadnicu i rinta ko skot za 900din, ali za to ne moze da dobijem cak ni laznu potvrdu. NE VREDJAJTE MAME KOJIMA JE VEC DOVOLJNO TESKO, NISU SVE NEZAPOSLENE ZENE LENCUGE!!!
  • AH ŠTO

    10.08.2014 19:54
    VOLEM
    E pa pooojma nemate koliko sam srećna što smo se rešili Radosnog detinjstva i što krećemo u školu..... :)
  • 09.08.2014 18:20
    Naravno da će biti bolje opet onima koji idu u državni vrtić,jer mnogi roditelji nabave lažne potvrde ,pa još i onaj mali iznos koji je oko 2500 din. za mesečni boravak u vrtiću ne plaćaju jer budu oslobođeni,znači deca im idu gratis.Evo,ja ću da se menjam ko želi nek ustupi mom detetu mesto u državnom a ja ću njima zauzvrat u privatnom...:)
  • Jelena

    09.08.2014 14:31
    Novosadjanka
    Bravo za gradonacelnika! Posto nemam "debelu vezu" da upisem dete u Radosno detinjstvo, a i suprug i ja radimo kao magarci, to kazem jer mnogoooo vas gospodja sedite kuci, nabavite lazne papire da ste zaposlene i onda spavate jelda do 11 h pa malo kafica sa komsinicom pa skuvate supu iz kesice i napravite testo sa sirom,zelim da Vam porucim da cutite i ne sramotite tu vezu debelu koja vam je ubacila dete u vrtic! A vi ostali zaposleni, sto su vam deca vec primljena u vrtic i zaposleni ste, sacekajte prvo da mi ne ostanemo bez posla zarad cuvanja deteta, pa se onda bunite "sto moje dete da ne ide u privatni"? A da ce biti ista cena, nece...ako placate 4.000 din drzavni vrtic, u privatnom ce bar 7-10.000 biti doplata, tako da opet vam je bolje!
  • donkihotns

    09.08.2014 00:08
    8-14
    Zahtjevi se mogu podnositi od 8-14? a zašto samo do 14? zar radno vremena nije od 8 do 16? ajde kod privatnika nemoj raditi 2 sata dnevno pa da vidiš kako te posle nedjelju dana neće biti na poslu.E to su državne jasle paraziti jedni
  • 08.08.2014 22:14
    tata
    Da li se negde može videti spisak privatnih predškolskih ustanova koje su sklopile ugovor sa Gradskom upravom vezano za prenos sredstava u vidu naknade za boravak dece u privatnom vrtiću.

    U zahtevu za finansijsku pomoć potrebno je popuniti broj i datum rešenja o verifikaciji private predškolske ustanove, što znači da bi ovaj podatak trebalo negde objaviti.
  • neko

    08.08.2014 19:33
    Apsolutno se slažem sa mamom. Moje dete ide u državni vrtić, u kome se npr kanalizacija oseti svaki dan, zašto sad nemamo pravo izbora? Mada, to je ionako samo ove godine, ko zna šta će biti sledeće...
  • 08.08.2014 17:04
    Mama
    A sta cemo sa razlicitim standardima, ishranom, radom, uslovima ...koji postoje u privatnog u odnosu na drzavni vrtic? Sada kad drzava finansira da li mogu i ja moje dete da prebacim u privatni vrtic iz Radosnog detinjstva? Dajte nam da biramo ako vec iste iznose placate i jednima i drugima!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna